Tuesday, April 23, 2013

CONFUSING FACTS By Saraswathy Srinivasan

1. Who is Known as 'Guru Dev' ?

Answer: Rabindranath Tagore

2. Who is known as 'Guruji' ?

Answer:Sadashiva Golkar

3. Who is known as 'Grand Old Lady of Indian Nationalism' ?

Answer: Anie Basent

4. Who is known as 'Mother of Indian National Movement' ?

Answer: Madam Bhikkaji Kama

5. Where is Tuberculosis Research Center Situated ?

Answer: Chennai

6. Where is National Tuberculosis Institute Situated ?

Answer: Bangalore

7. Who founded Indian Institute of Science ?

Answer: J.R.D Tata

8 .Who founded Indian Academy of Science ?

Answer: C.V Raman

9. Who is Known as Shahid-e-Azam ?

Answer: Bhagath Sing

10. Who is Known as Qaid-e-Azam ?

Answer: Muhammad Ali Jinna

11. Who founded 'Servants of India' ?

Answer: Gopal Krishna Gokhale

12. Who founded 'Servants of God' ?

Answer: Khan Abdul Gaffer Khan

13. What is the Full Form of 'I.O.A' ?

Answer: Indian Olympic Association

14. What is the Full Form of 'I.O.C' ?

Answer: International Olympic Committee

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comments